24 juli 2017

Over ons

Stichting I love my back 💛

In 2017 hebben Jana en Charlotte de stichting I love my back opgericht, omdat ze merkten dat ze samen op een positieve manier met onze scoliose om konden gaan. Het idee van een stichting ontstond, om andere mensen met scoliose of rugproblemen ook deze positiviteit en herkenning te bieden. I love my back was geboren!

Jana Spierings - Voorzitter

Mijn rug gooide mijn leven overhoop door veel onbegrepen pijnklachten. Wonderbaarlijk genoeg heb ik die opgelost. Dit door middel van yoga speciaal voor scoliose. Inmiddels ben ik zelfs yogadocent voor scoliose en andere rugklachten. Mijn rugklachten zijn hierdoor flink verminderd. Nog steeds heb ik een scoliose van 47 graden, maar chronische pijn heb ik niet meer.

Ik miste een plek waar ik herkenning en begrip vond voor mijn scoliose. Vandaar dat ik samen met Charlotte in 2017 de Stichting I love my back ben begonnen. Inmiddels hebben we al meerdere evenementen georganiseerd met veel plezier!

Contact

Charlotte Bovee - Secretaris

Per toeval kwam ik in kennismaking met Iyengar yoga en internationale specialisten in yoga voor scoliose sinds 2013. Vanaf toen ben ik mijzelf gaan verdiepen in een holistische manier van leven met mijn scoliose* door middel van yoga en een gezonde leefstijl. Deze gezamenlijke interesse bracht Jana en mij bij elkaar.

Voor Stichting I Love My Back zit ik in het bestuur als secretaris. Met de stichting willen we ervoor zorgen dat iedereen het gevoel krijgt dat zij er niet alleen voor staan. Een community die elkaar steunt, inspireert en versterkt tijdens je leven met rugklachten.

*(Rechts Thoracaal 45 graden, Links Lumbaal 70 graden)

Contact

Charlotte Bovee

Penningmeester

Momenteel zijn we nog op zoek naar een penningmeester die onze stichting wil ondersteunen. Zie hier de vacature!

Vrijwilligers

Stichting I love my back werkt met een team van vrijwilligers die ons helpen bij van alles en nog wat. Hieronder kun je kennis met ze maken. Wil je ze een vraag stellen? Neem dan gerust contact met ze op!

Lara Karlijn

Ik ben Lara Karlijn: 17 jaar oud en een trotse Achterhoekse. 

Je kent mij misschien al vanwege mijn eigen Instagamaccount: @scoliose.nl

Ik heb een S-bocht van rond de 80 graden en eentje van rond de 20/25 graden gehad waaraan ik in augustus 2016 geopereerd ben. Hierbij is een infectie ontstaan, waardoor ik in december 2018 opnieuw ben geopereerd. Beide keren is dit gebeurd in het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Contact

Instagram: @scoliose.nl

Lara Karlijn
Isa Boetzkes

Isa

Mijn naam is Isa, ik ben 20 jaar en sinds kort vrijwilliger bij stichting I 💛 My Back. Ik hou me voornamelijk bezig met het grafisch design binnen de stichting.

In het dagelijks leven volg ik de opleiding Communicatie & Multimedia Design in Den Bosch, waar ik sinds dit jaar ook met veel plezier woon! 

Zelf het ik het hypermobiliteitssyndroom waardoor ik rond mijn 12e levensjaar ook een scoliose heb gekregen. 

Ik ben iemand met een erg positieve instelling en draag dit graag uit naar de buitenwereld. Ik geloof er dan ook in dat je met een positieve mindset overal kunt komen! 🌻✨

Contact

Roos

Ik ben Roos, 24 jaar oud en ik woon in Nijmegen. Bij Stichting I 💛 My Back help ik voornamelijke met de website.

In december 2014 ben ik geopereerd aan mijn scoliose, die toen rond de 60 graden was. Dit is gebeurd in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. 

De laatste jaren heb ik met sporten mijn buik- en rugspieren versterkt, om zo min mogelijk last te hebben van mijn rug. Met succes!✨

Contact

Roos Adolfs
Anna van Lingen

Anna

Mijn naam is Anna van Lingen. Ik ben een grafisch vormgever en illustrator en ben daarnaast gepassioneerd over fotografie. Ik werk en woon in Amsterdam, waar ik in 2013 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie.

Sinds zo’n anderhalf jaar ben ik vrijwilliger bij de Stichting I Love My Back. Ik ben verantwoordelijk voor de vormgeving en maak de illustraties voor het jaarlijkse Scolisquad evenement. Ik vind het mooi om te zien hoe je met creativiteit een bijdrage kan leveren en doe dat dan ook graag. 

Contact

Het doel van de stichting

Stichting I love my back ondersteunt projecten, producten, diensten en dergelijke in relatie tot de rug in binnen- en buitenland. De stichting biedt een plek voor herkenning voor iedereen met lichte tot heftige rugklachten.

Beleid

Inzage actueel beleidsplan:
Jaarverslag 2017

Contactgegevens Stichting I love my back

Amsterdam
06-28250427
info@ilovemyback.nl
KvK-nummer 68869010
RSIN- nummer 857625676