24 juli 2017

Over ons

Stichting I love my back 💛

In 2017 hebben Jana en Charlotte de stichting I love my back opgericht, omdat ze merkten dat ze samen op een positieve manier met onze scoliose om konden gaan. Het idee van een stichting ontstond, om andere mensen met scoliose of rugproblemen ook deze positiviteit en herkenning te bieden. I love my back was geboren!

Julia Holleman - Voorzitter

Voorzitter Julia

Toen ik gediagnosticeerd werd met scoliose, had ik nog nooit van het woord gehoord. Het was eng en onwennig voor mij, totdat ik Jana en Charlotte van stichting I Love My Back tegenkwam op instagram. Ik dacht; hey, die meiden gaan positief met hun scoliose om! Ik meldde mij aan als vrijwilliger. Mede door Jana en Charlotte leerde ik dat het niet alleen mij overkwam, maar dat meer mensen vragen en onzekerheden hebben over scoliose en dat je van elkaar kan leren met tips en ervaringsverhalen.

Nu, na 5 jaar, hoop ik als voorzitter bij te dragen aan de acceptatie van scoliose. Laten we samen voor meer bekendheid omtrent scoliose zorgen, voor meer erkenning, herkenning en positiviteit. Meer bekendheid maakt het minder anders en op die manier kan er meer positiviteit aan worden verbonden. Zodat wij met scoliose, een positieve draai aan ons leven kunnen geven.

Liefs Julia

Contact

Charlotte Patty - Secretaris

Per toeval kwam ik in kennismaking met Iyengar yoga en internationale specialisten in yoga voor scoliose sinds 2013. Vanaf toen ben ik mijzelf gaan verdiepen in een holistische manier van leven met mijn scoliose* door middel van yoga en een gezonde leefstijl. Deze gezamenlijke interesse bracht Jana en mij bij elkaar.

Voor Stichting I Love My Back zit ik in het bestuur als secretaris. Met de stichting willen we ervoor zorgen dat iedereen het gevoel krijgt dat zij er niet alleen voor staan. Een community die elkaar steunt, inspireert en versterkt tijdens je leven met rugklachten.

*(Rechts Thoracaal 45 graden, Links Lumbaal 70 graden)

Contact

Charlotte Secretaris Stichting I love my back

Isabelle - Penningmeester

Op mijn 11de is bij mij een scoliose en een hyperkyfose geconstateerd. De combinatie van deze twee wervelingen geeft chronische pijnen. In mijn jeugd heb ik structureel kinderfysiotherapie gehad en heb ik veel gesport, wat mij geholpen heeft om op eigen kracht mijn rug te sterken.

Stichting I Love My Back en Yoga voor Scoliose biedt mij echter een nieuwe kijk op leven met scoliose, vind ik gelijkgestemden en geeft mij de kracht om in plaats van tegen mijn wervelingen te vechten, deze te omarmen en beter naar mijn lichaam te luisteren. Met veel plezier ben ik sinds juni 2022 verbonden aan de stichting als penningmeester. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen voor jongeren die in de groei te maken krijgen met scoliose.

Contact

E-mail: penningmeester@ilovemyback.nl

Jana Spierings - Project Manager

Mijn rug gooide mijn leven overhoop door veel onbegrepen pijnklachten. Wonderbaarlijk genoeg heb ik die opgelost. Dit door middel van yoga speciaal voor scoliose. Inmiddels ben ik zelfs yogadocent voor scoliose en Health Coach. Mijn rugklachten zijn hierdoor flink verminderd. Nog steeds heb ik een scoliose van 47 graden, maar chronische pijn heb ik niet meer.

Ik miste een plek waar ik herkenning en begrip vond voor mijn scoliose. Vandaar dat ik samen met Charlotte Patty in 2017 de Stichting I love my back ben begonnen. Inmiddels hebben we al meerdere evenementen georganiseerd met veel plezier!

Contact

Jana Voorzitter Stichting I love my back

Vrijwilligers

Stichting I love my back werkt met een team van vrijwilligers die ons helpen bij van alles en nog wat. Hieronder kun je kennis met ze maken. Wil je ze een vraag stellen? Neem dan gerust contact met ze op!

Lara Karlijn

Ik ben Lara Karlijn:  19 jaar oud en een trotse Achterhoekse. 

Je kent mij misschien al vanwege mijn eigen Instagramaccount: @scoliose.nl

Ik heb een S-bocht van rond de 80 graden en eentje van rond de 20/25 graden gehad waaraan ik in augustus 2016 geopereerd ben. Hierbij is een infectie ontstaan, waardoor ik in december 2018 opnieuw ben geopereerd. Beide keren is dit gebeurd in het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Contact

Instagram: @scoliose.nl

Lara Karlijn
Anna van Lingen

Anna

Mijn naam is Anna van Lingen. Ik ben een grafisch vormgever en illustrator en ben daarnaast gepassioneerd over fotografie. Ik werk en woon in Amsterdam, waar ik in 2013 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie.

Sinds zo’n anderhalf jaar ben ik vrijwilliger bij de Stichting I Love My Back. Ik ben verantwoordelijk voor de vormgeving en maak de illustraties voor het jaarlijkse Scolisquad evenement. Ik vind het mooi om te zien hoe je met creativiteit een bijdrage kan leveren en doe dat dan ook graag. 

Contact

Charlotte

De afgelopen jaren heb ik genoten van ondernemen en het werken met (startende) ondernemende mensen die, met veel creativiteit en een sterke focus op duurzame en sociale impact, de wereld veranderen.

De wereld veranderen start natuurlijk bij jezelf. Sinds 2020 weet ik dat mijn rug niet zo recht is als ik in eerste instantie dacht. Ik heb een bocht van rond de 30-35 graden en werk hard om mijn rug beter te leren kennen, accepteren en sterker te maken zodat ik minder pijn ervaar. It’s a process!

Ik help de stichting I 💛 My Back groeien omdat ik geloof in het (niet alleen klinisch) bespreekbaar maken van Scoliose, kennis delen en vooral het helpen van iedereen die hulp kan gebruiken bij het ontdekken van haar/zijn Scoliose. Dit doe ik voornamelijk door de juiste partners te vinden en de community te vergroten. Meer weten? Stuur een berichtje!☀


Contact

Charlotte Hopmans
Vera Pardon

Vera

Mijn naam is Vera Pardon. Ik ben 29 jaar oud en woon in Amsterdam. Sinds mijn 9e heb ik, net als mijn zus, scoliose. Dit heeft echter nooit een negatieve invloed op mijn leven gehad. Ik heb mijn vergroeiing altijd omarmd en nooit als lelijk beschouwd. Tevens heb ik met veel geluk nooit klachten qua pijn of fysiek ervaren.

In november 2020 ben ik geopereerd in het AMC aangezien mijn bochten opvallend waren toegenomen (*65 – *70). De operatie en het herstel zijn goed gegaan en brachten mij nog dichter bij mijzelf. Dit door een goede voorbereiding, een dosis zelfkennis/optimisme/vertrouwen en begripvolle en liefdevolle mensen om mij heen.

Dit is ook wat ik jou (en je ouders) namens Stichting I Love My Back wil bieden. Een luisterend oor, het delen van ervaringen en een gelijkgestemde die je begrijpt. Schroom niet en stuur een berichtje!

Contact

Sophie

Mijn naam is Sophie, 21 jaar en ik kom uit Soesterberg. In het dagelijks leven studeer ik Social Work aan de Hogeschool Utrecht en werk ik in de horeca! Vanaf volgend schooljaar ga ik ook weer tennissen.

Ik ben sinds kort vrijwilliger bij de stichting en ik ga mij de komende tijd bezig houden met onder andere het schrijven van verschillende stukjes.

Zelf is mijn scoliose ontdekt toen ik 16 jaar was. Ik heb een S-bocht waarvan de grootste kromming bovenin mijn rug zit van rond de 40 graden.

Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan en mijn bijdrage te kunnen leveren binnen de stichting!

Contact

Sophie Jelgerhuis

Het doel van de stichting

Stichting I love my back ondersteunt projecten, producten, diensten en dergelijke in relatie tot de rug in binnen- en buitenland. De stichting biedt een plek voor herkenning voor iedereen met lichte tot heftige rugklachten. Onze eerste focus ligt op jongeren en jongvolwassenen met scoliose.

Beleid

Inzage actueel beleidsplan:

Jaarverslag 2020
Jaarverslag 2017

Contactgegevens Stichting I love my back

Amsterdam
06-28250427
info @ ilovemyback.nl
KvK-nummer 68869010
RSIN- nummer 857625676