Ga naar de inhoud

Over ons

Stichting I love my back 💛

In 2017 hebben Jana en Charlotte de stichting I love my back opgericht, omdat ze merkten dat ze samen op een positieve manier met onze scoliose om konden gaan. Het idee van een stichting ontstond, om andere mensen met scoliose of rugproblemen ook deze positiviteit en herkenning te bieden. I love my back was geboren!

Inmiddels zijn we al een stuk verder gegroeid en is er een nieuw bestuur met een project manager. We stellen graag iedereen aan je voor 💛

Julia Holleman - Voorzitter

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik scoliose had, was dat een onbekende en ook wel beangstigende ervaring voor mij. Gelukkig kwam ik via Instagram in contact met Jana en Charlotte van Stichting I Love My Back. Het viel me op dat deze meiden op een positieve manier met hun scoliose omgaan, en dat sprak me enorm aan. Ik besloot mij aan te melden als vrijwilliger.

Door mijn betrokkenheid bij de stichting, en met de ondersteuning van Jana en Charlotte, ontdekte ik dat ik niet alleen stond in mijn ervaring met scoliose. Meer mensen delen dezelfde vragen en onzekerheden, en het delen van tips en ervaringsverhalen bleek van onschatbare waarde.

Nu, na vijf jaar, ben ik er trots op om als voorzitter van I Love My Back bij te dragen aan het bevorderen van de acceptatie van scoliose. Mijn doel is om samen met anderen meer bewustzijn te creëren over scoliose. Laten we er samen voor zorgen dat er meer erkenning en herkenning ontstaat zodat wij, met scoliose, een positieve draai aan ons leven kunnen geven.

Liefs,
Julia

Contact

Juliet Huisman - Secretaris

In 2021 ben ik geopereerd aan mijn scoliose. In een podcast aflevering vertel ik mijn verhaal.

Beluister deze hier op YouTube

Of hier op Spotify

Sinds 2023 ben ik secretaris voor Stichting I love my back.

Contact

Isabelle - Penningmeester

Op mijn 11de is bij mij een scoliose en een hyperkyfose geconstateerd. De combinatie van deze twee wervelingen geeft chronische pijnen. In mijn jeugd heb ik structureel kinderfysiotherapie gehad en heb ik veel gesport, wat mij geholpen heeft om op eigen kracht mijn rug te sterken.

Stichting I Love My Back en Yoga voor Scoliose biedt mij echter een nieuwe kijk op leven met scoliose, vind ik gelijkgestemden en geeft mij de kracht om in plaats van tegen mijn wervelingen te vechten, deze te omarmen en beter naar mijn lichaam te luisteren. Met veel plezier ben ik sinds juni 2022 verbonden aan de stichting als penningmeester. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen voor jongeren die in de groei te maken krijgen met scoliose.

Contact

E-mail: penningmeester@ilovemyback.nl

Jana Spierings - Project Manager

Mijn rug gooide mijn leven overhoop door veel onbegrepen pijnklachten. Terwijl ik al op mijn 14e de diagnose scoliose kreeg, kreeg ik pas last van mijn rug toen ik 27 was. Hierdoor merkte ik hoe weinig begrip er was voor jong zijn en rugklachten hebben. En ook nog eens specifiek als het om scoliose gaat.

Ik miste een plek waar ik herkenning en begrip vond voor mijn scoliose. Vandaar dat ik samen met Charlotte Patty in 2017 de Stichting I love my back ben begonnen. Inmiddels hebben we al meerdere evenementen georganiseerd met veel plezier!

Contact

Vrijwilligers

Stichting I love my back werkt met een team van vrijwilligers die ons helpen bij van alles en nog wat. Hieronder kun je kennis met ze maken. Wil je ze een vraag stellen? Neem dan gerust contact met ze op!

Lara Karlijn

Ik ben Lara Karlijn:  19 jaar oud en een trotse Achterhoekse. 

Je kent mij misschien al vanwege mijn eigen Instagramaccount: @scoliose.nl

Ik heb een S-bocht van rond de 80 graden en eentje van rond de 20/25 graden gehad waaraan ik in augustus 2016 geopereerd ben. Hierbij is een infectie ontstaan, waardoor ik in december 2018 opnieuw ben geopereerd. Beide keren is dit gebeurd in het Universitair Medisch Centrum in Groningen.

Contact

Instagram: @scoliose.nl

Lara Karlijn
Anna van Lingen

Anna

Mijn naam is Anna van Lingen. Ik ben een grafisch vormgever en illustrator en ben daarnaast gepassioneerd over fotografie. Ik werk en woon in Amsterdam, waar ik in 2013 afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie.

Sinds zo’n anderhalf jaar ben ik vrijwilliger bij de Stichting I Love My Back. Ik ben verantwoordelijk voor de vormgeving en maak de illustraties voor het jaarlijkse Scolisquad evenement. Ik vind het mooi om te zien hoe je met creativiteit een bijdrage kan leveren en doe dat dan ook graag. 

Contact

Charlotte

De afgelopen jaren heb ik genoten van ondernemen en het werken met (startende) ondernemende mensen die, met veel creativiteit en een sterke focus op duurzame en sociale impact, de wereld veranderen.

De wereld veranderen start natuurlijk bij jezelf. Sinds 2020 weet ik dat mijn rug niet zo recht is als ik in eerste instantie dacht. Ik heb een bocht van rond de 30-35 graden en werk hard om mijn rug beter te leren kennen, accepteren en sterker te maken zodat ik minder pijn ervaar. It’s a process!

Ik help de stichting I 💛 My Back groeien omdat ik geloof in het (niet alleen klinisch) bespreekbaar maken van Scoliose, kennis delen en vooral het helpen van iedereen die hulp kan gebruiken bij het ontdekken van haar/zijn Scoliose. Dit doe ik voornamelijk door de juiste partners te vinden en de community te vergroten. Meer weten? Stuur een berichtje!☀


Contact

Charlotte Hopmans

Sophie

Mijn naam is Sophie, 21 jaar en ik kom uit Soesterberg. In het dagelijks leven studeer ik Social Work aan de Hogeschool Utrecht en werk ik in de horeca! Vanaf volgend schooljaar ga ik ook weer tennissen.

Ik ben sinds kort vrijwilliger bij de stichting en ik ga mij de komende tijd bezig houden met onder andere het schrijven van verschillende stukjes.

Zelf is mijn scoliose ontdekt toen ik 16 jaar was. Ik heb een S-bocht waarvan de grootste kromming bovenin mijn rug zit van rond de 40 graden.

Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan en mijn bijdrage te kunnen leveren binnen de stichting!

Contact

Sophie Jelgerhuis

Het doel van de stichting

Stichting I love my back ondersteunt projecten, producten, diensten en dergelijke in relatie tot de rug in binnen- en buitenland. De stichting biedt een plek voor herkenning voor iedereen met lichte tot heftige rugklachten. Onze eerste focus ligt op jongeren en jongvolwassenen met scoliose.

Beleid

Contactgegevens Stichting I love my back

Amsterdam
06-28250427
info @ ilovemyback.nl
KvK-nummer 68869010
RSIN- nummer 857625676