Ga naar de inhoud

Mooie maand voor scoliose

Meer aandacht voor scoliose was onze missie in juni. En die is geslaagd met een aantal mooie evenementen! 

1 juni '18 miljoen smaken zorg'

Met Stichting I love my back mochten we te gast zijn bij het jaarevenement van Clientenbelang Amsterdam.

Jana zat in het panel om het te hebben over wat passende zorg nu eigenlijk is en waarom dat belangrijk is. Hierbij legde ze ook uit hoe de stichting is ontstaan, namelijk uit een eigen behoefte van de oprichters om te leren op een positieve manier voor zichzelf te zorgen.

Ook was er een standje waar vragen konden worden gesteld en we trots mochten vertellen waar we mee bezig zijn in onze focus op jongeren met scoliose met elkaar te verbinden en hun stem te laten horen.

3 juni - LIVE I love my back de podcast

Jana en Julia hebben de LIVE I love my back de podcast gehost ter inluiding van Scoliosis Awareness Month. Heb je deze al beluisterd of bekeken? Julia vertelt ook meer over hoe ze binnen haar studie geneeskunde bezig is met scoliose. Luister nu de aflevering terug. 

24 juni - Scolisquad evenement

Ons jaarevenement waar we super trots op zijn! En dit jaar was de groep weer een stuk groter en zo blij weer samen te komen. 

Ervaringen van onze Scolisquad 2023

De dag heeft echt alle verwachtingen die ik had overtroffen!

Het was ontzettend leuk om met zo’n groep meiden te praten over scoliose. Het is heel fijn om verhalen te delen, ik heb me heel erg herkent in andermans verhalen en ook geleerd van andermans tips. De sfeer was super en alles was tot in de puntjes geregeld. Wees vooral niet bang om te komen; je voelt je zo op je gemak tussen de groep meiden! Ik heb enorm genoten van deze dag en ik kijk al uit naar volgend jaar, hopelijk zie ik je dan ook!!

~ Juliet

Het is een dag vol erkenning en herkenning. Je voelt je gehoord en begrepen. Zo veel bijzondere en unieke mensen toch op een manier verbonden, in het zelfde schuitje. Het is een laagdrempelige manier van ervaringen delen, waar je niet klaar voor bent, doe je niet. En het is natuurlijk ook heel gezellig! Het is een enorme aanrader om naartoe te gaan!

~ Lara

Heb het erg naar mijn zin gehad net zoals vorig jaar. Vind iedereen altijd erg lief en allemaal heel erg open. Het is fijn om eens wat erkenning te krijgen voor onze scoliose. tot volgend jaar 

~ Joyce

Ik heb echt een onwijs leuke dag gehad! Je leert super veel mensen kennen die jouw klachten herkennen en je maakt er samen wat van. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

~ Iris

Ik heb het ontzettend naar m’n zin gehad. Het was een hele fijne middag, met allemaal lieve mensen en leuke workshops. Heel fijn om je zo begrepen te voelen. Tot volgend jaar!

~ Sarah

Ik vond het echt een mega leuke dag! Tijdens de eerste cursus gingen we waterverven en met de tweede cursus was er ruimte om ervaringen en tips met elkaar te delen. Ik heb genoten van de lekkere lunch, de cupcakes en de leuke fotobooth. Daarnaast heb ik veel lieve, open en gezellige ‘lotgenootjes’ ontmoet en hier waardevolle gesprekken mee gevoerd. Echt een aanrader dus! 

~ Lotte

Geweldige dag gehad💛💚

~ Marina

Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.