Terugblik Workshop EmotieTwist

Afgelopen zaterdag 6 februari 2021 vond er weer een online evenement van Stichting I Love My Back plaats. Zo creëren we ruimte om in contact te komen met anderen met scoliose en jouw ervaringen te delen. En deze keer met een coach met ook zelf scoliose, Valerie, van Alles Eruit Coaching. Zij gaf via Zoom de workshop EmotieTwist. Een workshop over het nemen van de regie over de emoties in je leven. Benieuwd hoe dat eruit zag? Lees dan verder!

Dromen en doelen

Bij dromen en doelen die je hebt, heeft iedereen een belemmerende stem in zijn hoofd. Maar waarschijnlijk ook een motiverende. Beide zullen wel eens aan het woord zijn en je juist vertellen je dromen na te jagen of je te zeggen dat je het niet kunt. 

Tijdens de workshop zijn de deelnemers in duo’s verdeeld. Hierbij vertelde de ene haar droom, en was de ander de motiverende en de belemmerende stem. Het was interessant om te zien hoe goed motiverend het was als iemand haar aanmoedigde. En hoe negatief ze over zichzelf ging denken als de ander zei: ‘Die droom ga je nooit waar kunnen maken.’

Dat belemmerende praten doe je eigenlijk nooit naar een ander toe. Waarom dan wel tegen jezelf? Met de handvatten die Valerie meegaf kunnen de deelnemers voortaan vaker motiverend tegen zichzelf praten in plaats van belemmerend!

Alles Eruit Coaching workshop
Valerie in actie - Alles Eruit Coaching

Gedachten rondom scoliose

Valerie heeft, net als alle deelnemers, zelf ook scoliose. Zij heeft deze beperking omgebogen naar een talent. Deze belemmerende gedachten rondom haar rug en wat andere mensen hier van vinden, ervaart Valerie niet meer. Door positief te denken, kun je ook positieve gedachten over je rug ontwikkelen. Dit vermindert onzekerheid en heeft een goede invloed op jouw humeur! Het was dus een zeer ervaringsgerichte workshop die veel nieuwe inzichten heeft geboden.

"Interessant om te zien hoe belemmerend we soms tegen onszelf praten en dat dat onze ideeën en resultaten zo erg beïnvloed. Tijd om een draai te geven en ze te veranderen in motiverende gedachten!"
Charlotte
Deelnemer
Charlotte Hopmans

Wil je ook een keer bij een evenement zijn?

Als jonge Stichting hebben we eerst onze focus op de doelgroep jongeren met scoliose in de leeftijdsgroep 12-32 jaar. Daarvoor maken we in 2021 nog een evenement mogelijk om elkaar te ontmoeten. Reserveer daarom zaterdag 26 en zondag 27 juni alvast in je agenda!

We kijken nog even hoe de omstandigheden gaan zijn, maar we hopen er natuurlijk op je op locatie te kunnen ontmoeten. Zo niet, dan doen we het gewoon online. En natuurlijk komt er een mooie goodie bag bij, net zoals we vorig jaar deden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.