Succesvolle Acties Omtrent Aandacht Voor Scoliose In Juni

Juni is de maand waarin aandacht voor scoliose wordt gevraagd. Met de Stichting hadden we verschillende acties opgezet, die erg succesvol waren.

Instagram challenge #aandachtvoorscoliose

 

Op 14 juni startte we met een Instagram Challenge in samenwerking met Vereniging van ScoliosepatiΓ«nten en het jongeren instagramaccount scoliose.nl.

Elke dag werd er op deze accounts gepost en motiveerden we anderen om ook te posten. Door middel van het delen van onze ervaringen, konden we met zijn alle toewerken naar Internationale Scoliose Dag.

Alleen door het delen van ervaringen en onze stem te laten horen, kan er meer aandacht komen voor scoliose. Hoe meer stemmen, hoe harder het geluid. En daar gaan wij voor!

 

Facebook Live evenement op 24 juni Internationale Scoliosis Awareness Day

24 juni wordt internationaal gezien als Internationale Scoliose Dag. Zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk pakken dit via hun patiΓ«ntenverenigingen landelijk op. Op het moment hebben we vanuit de Stichting een klein online evenement ervan gemaakt, maar wie weet kan dit in de toekomst groter aangepakt worden.

Via Facebook Live kon er kennis worden gemaakt met Yoga voor Scoliose en vragen worden gesteld. Aangezien dit ons eerste (online) evenement was, was de opkomst nog gering. Hoe dan ook hebben we het zelf als een succesvolle dag ervaren. Volg ons vooral op Facebook om op de hoogte te blijven van komende evenementen!

Introductie hashtag #backcareeverywhere

Omdat we vanuit een positieve noot graag anderen willen motiveren om voor hun rug te kiezen, is de hashtag #backcareeverywhere bedacht (voor voornamelijk Instagram). Hoe deze hashtag tot stand kwam is ook te lezen op de blog van onze voorzitter, Jana Spierings.

We hebben zelf al input geleverd voor deze hashtag en ook al wat inzendingen van andere ontvangen. Iedereen kan meedoen!

View this post on Instagram

πŸ™ŒπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ’›πŸ’›πŸ’› #Repost @ikhebscoliose (@get_repost) ・・・ Dag 9: gekste ligplek #aandachtvoorscoliose Toegeven aan de behoefte van mijn lichaam blijft een struikelblok. Zeker in gezelschap, maar gek genoeg ook thuis. Ik faal dat ik als twintiger moet erkennen dat het midden op de dag echt beter is te gaan liggen. Toch merk ik dat mijn lichaam blij is als ik naar haar luister en niet dwars ben. Daarom was de challenge van vandaag voor mij wel de ultieme test om mijn schaamte te parkeren en op te komen voor mijn lichaam. Waar kan ik me beter over dit punt zetten dan op een bankje aan de zee… Heerlijk! Hierbij geef ik niet alleen mijn lichaam, maar ook mijn geest rust en kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken. Ik heb van een rot-challenge een top-challenge gemaakt, dankzij mezelf en natuurlijk met een beetje support van @ilovemyback. Kleine tip voor de dames onder ons: trek hier voor wel een broek aan in plaats van een leuk jurkje. Dat is wat veiliger zullen we maar zeggen ;). #scoliosisawarenessmonth @scolioseNL @scoliose.nl @ilovemyback #scoliose #scoliosis #chronischziek #chronicillness #onzichtbaarziek #invisibleillness #rug #back #chronic #backpain #chronicpain #chronischepijn #scoliosisawarenessday #backcareeverywhere #zee #sea #coast

A post shared by Stichting I love my back (@ilovemyback.nl) on

View this post on Instagram

Zo makkelijk kan voor je rug zorgen zijn πŸ’› Super gedaan! #Repost @scolioseklets (@get_repost) ・・・ #backcareeverywhere ik had na twee uurtjes stad lopen behoorlijk pijn aan mijn rug. Ik herinnerde mij @ilovemyback.nl dat ze overal lag. Ik dacht het is even wennen maar als zij het kan kan ik het ook. Dus ik ben gaan liggen op een muurtje bij de Mac donalds midden in de stad. Heerlijk even 5 minuutjes liggen😍😍😍. Iedereen zou het moeten proberen. Volg zeker @ilovemyback.nl ze plaatsen super foto's. En ik wil heel graag meedoen met de winactie voor de yogaleggings yoga helpt me heel erg om te ontspannen. #backcareeverywhere #yogalegging #winactie #giveaway #ilovemybackto

A post shared by Stichting I love my back (@ilovemyback.nl) on

 

 

 

1 gedachte over “Succesvolle Acties Omtrent Aandacht Voor Scoliose In Juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.