Ga naar de inhoud

Succesvolle Acties Omtrent Aandacht Voor Scoliose In Juni

Juni is de maand waarin aandacht voor scoliose wordt gevraagd. Met de Stichting hadden we verschillende acties opgezet, die erg succesvol waren.

Instagram challenge #aandachtvoorscoliose

 

Op 14 juni startte we met een Instagram Challenge in samenwerking met Vereniging van Scoliosepatiënten en het jongeren instagramaccount scoliose.nl.

Elke dag werd er op deze accounts gepost en motiveerden we anderen om ook te posten. Door middel van het delen van onze ervaringen, konden we met zijn alle toewerken naar Internationale Scoliose Dag.

Alleen door het delen van ervaringen en onze stem te laten horen, kan er meer aandacht komen voor scoliose. Hoe meer stemmen, hoe harder het geluid. En daar gaan wij voor!

 

Facebook Live evenement op 24 juni Internationale Scoliosis Awareness Day

24 juni wordt internationaal gezien als Internationale Scoliose Dag. Zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk pakken dit via hun patiëntenverenigingen landelijk op. Op het moment hebben we vanuit de Stichting een klein online evenement ervan gemaakt, maar wie weet kan dit in de toekomst groter aangepakt worden.

Via Facebook Live kon er kennis worden gemaakt met Yoga voor Scoliose en vragen worden gesteld. Aangezien dit ons eerste (online) evenement was, was de opkomst nog gering. Hoe dan ook hebben we het zelf als een succesvolle dag ervaren. Volg ons vooral op Facebook om op de hoogte te blijven van komende evenementen!

Introductie hashtag #backcareeverywhere

Omdat we vanuit een positieve noot graag anderen willen motiveren om voor hun rug te kiezen, is de hashtag #backcareeverywhere bedacht (voor voornamelijk Instagram). Hoe deze hashtag tot stand kwam is ook te lezen op de blog van onze voorzitter, Jana Spierings.

We hebben zelf al input geleverd voor deze hashtag en ook al wat inzendingen van andere ontvangen. Iedereen kan meedoen!


https://www.instagram.com/p/BVUkzJZFFC1/?taken-by=ilovemyback.nl

https://www.instagram.com/p/BVj9at1BBjG/?taken-by=ilovemyback.nl

https://www.instagram.com/p/BVoyflYBzkr/?taken-by=ilovemyback.nl

https://www.instagram.com/p/BVthgq0BD6U/?taken-by=ilovemyback.nl

https://www.instagram.com/p/BVuLqd5h81n/?taken-by=ilovemyback.nl

https://www.instagram.com/p/BVvEmdoBd6F/?taken-by=ilovemyback.nl

 

 

 

1 reactie op “Succesvolle Acties Omtrent Aandacht Voor Scoliose In Juni”

  1. Pingback: Dank jullie wel voor 2017 op naar 2018 – i love my back

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.