Ga naar de inhoud

José, SlaapFysio en scoliose

Veel mensen met een scoliose zijn op zoek naar een goede (slaap)houding. Zou het kunnen dat je scoliose verbetert als je in een andere houding leert slapen? Hier zijn wij benieuwd naar.

SlaapFysio heeft op verzoek van de Vereniging van Scoliosepatiënten in 2016 een onderzoek gedaan. Nu beginnen we een nieuw onderzoek (enquête) om hier meer informatie over te krijgen. We zijn geïnteresseerd in uw scoliose en fysieke slaapgedrag. Daarnaast hebben we een aantal algemene vragen. U kunt de enquête anoniem invullen. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Na de enquête willen we ook graag gedetailleerder onderzoek doen naar slaaphouding en scoliose. Dit onderzoek doen we met behulp van uw röntgenfoto’s en de slaapID; een sensor waarmee u 3 nachten slaapt en uw slaaphouding in kaart brengt. Wanneer u hier aan mee wilt werken, kunt u bij de laatste vraag uw gegevens invullen.

Deze enquête is opgesteld door Hidde Hulshof, SlaapFysio, José Gernaat, ergotherapeut en Jana Spierings, voorzitter I love my back.

1 reactie op “José, SlaapFysio en scoliose”

  1. claudine van der Gouw

    Ik vond het een duidelijke enquête. Ik heb moeite met op mijn rug te slapen omdat dat op een gegeven moment pijn gaat doen. En ik meer lucht in mijn maag krijg ivm mijn non invasieve beademing. En dat doet pijn omdat ik niet goed kan op boeren en hoesten om het slijm en lucht eruit kan krijgen. Daarom slaap ik het liefst op mijn rechterzijde. Met de scoliose richting mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.