Ga naar de inhoud

Juni is Scoliosis Awareness Month

Met Stichting I love my back is juni dé maand om meer aandacht te vragen voor scoliose. Internationaal wordt deze maand gezien als Scoliosis Awareness Month, dus daar gaan we in Nederland in mee.

Scoliose komt veel voor, 2-4% van de bevolking, maar er vind geen screening meer plaats op scholen en vaak wordt er afgewacht op een operatie in plaats van dat er preventieve behandelingen zijn. Pas recent is scoliose erkend niet alleen een cosmetische aandoening te zijn, maar ook zeker effect heeft op andere aspecten van de mens. Hierin dragen we graag ons steentje in bij om meer vanuit ervaringsverhalen naar boven te halen wat er nu speelt in de leefwereld van iemand met scoliose.

Interessant? Hier kan je ons vinden in de maand juni:

1 juni – ’18 miljoen smaken zorg’

Stichting I love my back is vorig jaar een lidorganisatie geworden bij Clientenbelang Amsterdam. Daarom zijn we dit jaar aanwezig bij hun markt over passende zorg.

Het is nú de tijd voor verandering naar écht passende zorg. Daarom organiseert Clientenbelang Amsterdam op donderdag 1 juni het jaarevenement ’18 miljoen smaken zorg’. Daar wordt laten zien hoe echt passende zorg eruit ziet en wordt er in gesprek gegaan over hoe we hier samen naar toe kunnen werken.

Uitnodiging jaarevenement ’18 miljoen smaken zorg’

Tijdstip: 11:30-16:45, gevolgd door netwerkborrel

Locatie: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam

Aanmelding gratis en verplicht, zie bovenstaande link.

3 juni – LIVE I love my back de podcast

Kom je meepraten tijdens onze podcast aflevering?

Jana en Julia hosten normaal de podcast, maar gaan nu samen in gesprek over waarom er meer aandacht mag zijn voor scoliose. Ook kan je jouw vragen aan ons stellen. Die mag je al via onze Instagram naar ons sturen of tijdens de LIVE zelf in de chat.

Tijdstip: 11:00-11:30 via YouTube

Abonneer je alvast op ons YouTube kanaal hier!

24 juni – Scolisquad evenement

Natuurlijk hét main event van de maand juni!

Op zaterdag 24 juni van 11:00-15:30 komen we samen te Utrecht. Scolisquad 2023; het evenement voor jongeren en jong volwassenen met scoliose.

Een gezellig sfeer, creatieve workshops en snel begrip over leven met scoliose. Want het is makkelijker te begrijpen, als je het zelf ook hebt. Bekijk het hele programma hier.

VOOR WIE?

Met ons Scolisquad evenement richten we ons op de leeftijd 14-30 jaar. Ben je iets jonger of ouder? Stuur ons eerst even een bericht.

Of je nu geopereerd bent of niet. Je bent welkom! We kijken ook of we degene met (vragen over) operatie samen kunnen brengen.

Tijdstip: 11:00-15:30

Locatie: Space to Create, Stationsplein 90 te Utrecht

Registreer je GRATIS voor het evenement hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.