Julia en evenement voor scoliose

Het gaat vooral om het in contact brengen met, ervaringen en tips delen met, en het gezellig hebben met anderen die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben als wat jij nu meemaakt.

 

Wie? Julia (17)

Waarom? Van de ene op de andere dag bleek dat ik een fixe scoliose heb, ik had nog nooit van het woord gehoord. In eerste instantie had ik duizend vragen en onzekerheden. Bijvoorbeeld het dragen van mijn brace en hoe ik daarmee om moest gaan in het dagelijks leven en op school.

Scoliose is een 3-dimensionale aandoening; een zijdelingse verkromming van de wervelkolom, waardoor één of meerdere bochten ontstaan, en de wervelkolom draait daarbij ook om haar as en veroorzaakt daarmee een bult.

 

Hoe? Nu ik een paar jaar ouder ben, wil ik jongeren die in dezelfde situatie zitten als ik toentertijd helpen om te gaan met hun scoliose en alles wat erbij komt kijken. Iemand die hetzelfde meemaakt, heeft meer begrip en herkenning voor je situatie. Het is handig en fijn om tips en tops te krijgen van mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt.

Wat? Op 29 juni wordt er door Stichting I love my back een evenement georganiseerd voor jongeren met scoliose. Hier zet ik me vrijwillig voor in binnen de Stichting om zo daadkrachtig met mijn situatie om te gaan. Ik wil graag mijn ervaringen inzetten om te zorgen dat anderen met een beter gevoel naar huis gaan.

 

Volg ons op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.