Ilona en twintigers met scoliose

Het gaat vooral om het in contact brengen met, ervaringen en tips delen met, en het gezellig hebben met anderen die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben als wat jij nu meemaakt.

 

Wie? Ilona (20)

Waarom? Jongeren rond de 20-30 beginnen écht zelfstandig te worden maar zijn toch nog toe aan lotgenoten rond hun eigen leeftijd. Als jongeren kom je moeilijk in contact komt met iemand die hetzelfde meegemaakt heeft, of het gevoel enigszins kan voorstellen wat jij nu mee maakt. Ook al zijn er verschillende mogelijkheden om contact te leggen met lotgenoten, de drempel blijft altijd hoog als je dit uit jezelf moet aanpakken.

Wat? Een oplossing voor dit probleem zou bijvoorbeeld een Facebook pagina voor jongeren (of partners) waarbij er polls geplaatst kunnen worden over probleemstellingen die jongeren meemaken (uit huis gaan, relaties etc.) onder deze polls kunnen lotgenoten met elkaar in gesprek gaan.

Ook is er een mogelijkheid om dagen te plannen waar ‘alleen’ jongeren welkom zijn en zij op deze manier de ruimte krijgen om persoonlijk contact op te doen en ervaringen uit te wisselen.

Het gaat vooral om het in contact brengen met, ervaringen en tips delen met, en het gezellig hebben met anderen die ongeveer hetzelfde meegemaakt hebben als wat jij nu meemaakt.

Hoe? Wij brengen jongeren met scoliose bij elkaar door middel van het gebruik van Social Media. Hierbij gebruiken wij als opstap WhatsApp en Facebook om te peilen waar de behoefte van de jongeren ligt.

Op dit moment doe ik dit onder ander door het scoliosecafé van de Vereniging van scoliosepatiënten te bezoeken en het coördineren van de jeugdredactie van Wervelingen.

Ben je tussen de 12-30 en zou je graag willen schrijven over scoliose? E-mail me via jeugdredactie@scoliose.nl

 

Ik ben zelf 11 februari bij het scoliosecafé in Utrecht. Kom je ook?

Edit: vanwege drukte weet ik niet of ik het 11 februari ga redden. Maar houd de evenementen van de Vereniging van scoliosepatiënten in de gaten en dan komen we elkaar vast een keer tegen (:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.