Ga naar de inhoud

Gezocht: vrouwen 18+ & scoliose voor onderzoek naar slaaphouding

Op 9 november 2019 gaven we, José, Jana en Hidde, tijdens het Scoliosecafé in Eindhoven een presentatie over de eerste resultaten van onze twee scoliose onderzoeken. In het blad Wervelingen van de Vereniging van Scoliosepatiënten zal hiervan verslag worden gegeven.

We willen graag meer weten over lighouding en slaapproblemen bij adolescente idiopatische scoliose (AIS), om uiteindelijk te kijken of een andere slaaphouding ook tot verbetering van (de klachten bij) AIS kan leiden. Omdat hiervoor nog geen eerder onderzoek is gedaan, beginnen we bij het begin, namelijk in kaart brengen wat de huidige situatie is.

Help jij ons dit onderzoek uit te breiden?

Onderzoek 1: Enquête (5-10 minuten)

We hebben een aantal algemene vragen; zoals hoe je je eigen slaapkwaliteit ervaart, op wat voor matras je slaapt en in welke houding je slaapt. De enquête kan anoniem ingevuld worden, maar als je mee wilt doen met het 2e onderzoek, dan vul je je contactgegevens in bij de laatste vraag. Hierna nemen wij contact met je op voor het 2e onderzoek.

Onderzoek 2: Röntgenfoto e-mailen en slapen met SlaapID sensor

Voor het 2e onderzoek zoeken we vrouwen 18+ met een adolescente idiopatische scoliose, zowel geopereerd als niet-geopereerd.

Stap 1: Stuur je (foto van) röntgenfoto naar slaaponderzoekscoliose @ gmail. com

Als je deze niet hebt, kun je het opvragen bij de afdeling radiologie van het ziekenhuis waar de foto is gemaakt. Een scan van je rug ook voldoende. 

Stap 2: slaap 4 nachten met de SlaapId sensor

Een sensor kun je ophalen bij een filiaal van de beddenspecialist. Klik hier voor een filiaal bij jou in de buurt!

Geen beddenspecialist in de buurt?

Mail dan ons even. Vermeld je adres en dan sturen we een sensor naar je op. Echter hebben we niet veel sensoren om op te sturen, daarom is het fijn als we de sensoren van de winkels kunnen benutten. Tip! Vertel de winkel dat je mee doet met het scoliose slaaponderzoek en bel van te voren even of er ook een sensor beschikbaar is.

Na het slapen met de sensor breng je deze terug naar de winkel of je stuurt deze naar ons terug. Wij kijken naar de resultaten. Dan kunnen we deze naar je e-mailen en indien er behoefte is, een belafspraak maken om de resultaten en eventuele adviezen door te nemen.

Nu even niet… misschien later?

Mocht je op korte termijn geen tijd hebben, dat geeft niks. We verwachten nog wel een flink aantal maanden met het onderzoek bezig te zijn voor we voldoende deelnemers hebben om serieuze uitspraken te kunnen doen. Ook als er andere redenen zijn, waarom je denkt niet mee te kunnen doen, laat het ons dan weten, misschien kunnen we er een oplossing voor bedenken.

Promoveren?

We hopen dat dit een mooie eerste aanzet kan zijn voor een veel groter onderzoek, bijvoorbeeld door iemand die erop wil promoveren. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Alvast bedankt voor het lezen van deze post. We hopen dat je zelf mee doet met het onderzoek of dat je deze post deelt!

I 💛 MY BACK – I 💛 MY SLEEP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.