Ga naar de inhoud

Gezocht: Hulp voor de serie ScolioseTV!

Sarah Spanninga

Mijn naam is Sarah, ik ben 23 en ik heb scoliose. Omdat er weinig leuke en leerzame content over scoliose bestaat, wil ik graag een YouTube-serie maken, waarin duidelijk wordt wat scoliose is, hoe het behandeld wordt en hoe je er mee kunt leven. Dit kan ik niet alleen, en daarom zoek ik hulp!

Sarah Spanninga

Wat gaan we doen?

In april en mei 2021 gaan de opnames van het videoproject ScolioseTV van start. ScolioseTV wordt een YouTube-serie van zeven afleveringen, waarin het onderwerp scoliose uitgelicht wordt. De serie informeert over wat scoliose medisch gezien precies is en inhoudt, maar er wordt ook verder gekeken dan het medische verhaal. Hoe gaan patiënten bijvoorbeeld om met hun scoliose in het dagelijks leven? Hoe gaat het eigenlijk verder als je uitgegroeid en uitbehandeld bent? Elke aflevering belicht een ander aspect van scoliose.

Waarom gaan we ScolioseTV maken?

Veel al bestaand videomateriaal over scoliose dateert al van minstens 10 jaar geleden en sluit niet meer aan bij de belevingswereld van (nieuwe) scoliosepatiënten. Er is behoefte aan nieuw materiaal, waarin scoliose vanuit meerdere kanten wordt bekeken dan die van het ziekenhuis. YouTube vormt een uitstekend platform voor deze serie, omdat het voor iedereen toegankelijk is en voor de hedendaagse jongeren bekend terrein is.

We zoeken jou!

Om de serie op te kunnen nemen, is geld nodig. Voorafgaand aan de draaiperiode in april en mei 2021 zal er 4-6 maanden worden besteed aan het opzetten van een crowfunding. Daarnaast moeten er ook voorbereidingen worden getroffen om de draaidagen mogelijk te maken, zoals het uitnodigen van een orthopeed om te interviewen, het regelen van draailocaties, camera- en geluidsapparatuur etc.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die enthousiast zijn over het project en hieraan mee willen werken in een team van 4-5 mensen. We verwachten ongeveer een jaar met het project bezig te zijn. Het opzetten van de crowdfunding zal van september 2020 tot en met februari 2021 lopen en zal voor jou als teamlid ongeveer een halve dag per week in beslag nemen. Naast het opzetten van de crowdfunding kunnen de werkzaamheden bestaan uit het regelen van interviews, locaties, camera-apparatuur etc. Heb je geen jaar de tijd, maar wil je wel meewerken aan het project? Stuur dan alsnog een mailtje met je beschikbaarheid en motivatie.
Je hoeft zelf geen scoliose te hebben om mee te doen. Natuurlijk is het wel van belang dat je affiniteit hebt met het onderwerp. Bovendien is het geen vereiste om ervaring te hebben met een project als deze. Wel ervaring met camera- en/of geluidswerk, editen, scriptschrijven of in de journalistiek & media? Dan zoeken we jou helemaal! Want hiernaast zijn we voor de opnames in april en mei 2021 en voor het editen van het beeldmateriaal nog specifiek op zoek naar:

  • Een cameraman/vrouw
  • Een geluidsman
  • Een editor

Wat krijg je er voor terug?

  • Een nuttige ervaring met het opzetten van een crowdfunding en een groot videoproject;
  • Gebruik voor je portofolio en je CV;
  • Grote dank en een vermelding van je medewerking bij de serie;
  • Voor een aantal taken binnen het project is in overleg een low budget vergoeding beschikbaar.

Ben je enthousiast? Stuur dan voor woensdag 9 september een mailtje met een korte motivatie en de rol die je zou willen vervullen in het project (teamlid, cameraman/vrouw, geluidsman/vrouw of editor) naar hoi@ilovemyback.nl. Later zullen we nog oproepen doen voor mensen die we graag willen interviewen.

We kijken uit naar je mail!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.